Protejarea cicatricilor tale
În cazul pielii deja deteriorate, expunerea la soare declanșează o reacție inflamatorie, iar cicatricile pot lăsa urme permanente pe piele. Cum să-ți protejezi cicatricea de soare? De ce nu ar trebui să-ți expui cicatricea la soare? Răspunsurile noastre la întrebările tale despre îngrijirea pielii și a cicatricilor.
Pielea ta prezintă povestea vieții tale, care poate include atât mici leziuni, cât și accidentări mai serioase. Cicatricile rareori sunt plăcute, dar ele fac parte din viață. Aceste leziuni, care pot fi mai mult sau mai puțin profunde, pot avea nevoie de timp pentru a se vindeca. Epiderma, care este mai subțire și mai fragilă la locul cicatricii, este foarte sensibilă la razele UV pe perioada întregului proces de reparare a pielii. Atunci când este expusă la razele soarelui, pielea deteriorată se străduiește să se protejeze producând mai multă melanină. Acest lucru poate duce la apariția unor mici pete maronii (dermatologii numesc acest fenomen hiperpigmentare post-cicatrizare).
Răul s-a produs și cicatricea ta a devenit maronie sau are marginile maronii... Acum trebuie doar să lași timpul să-și facă treaba. Unele pete pigmentare pot dispărea în timp, deși acest lucru durează de obicei mai degrabă ani decât luni. Dacă nu mai suporți să îți vezi cicatricea zi de zi, ai putea lua în considerare soluții medicale mai complexe, cum ar fi produsele depigmentante, laserul sau tratamentul chirurgical.
Produse de îngrijire a pielii Eau Thermale Avène concepute pentru a proteja pielea și a respecta oceanele