Pielea bărbaților diferă de cea a femeilor datorită anumitor caracteristici specifice. Îngrijirea zilnică a acesteia cu produse adecvate calmează și protejează pielea, oferind în același timp un moment de bunăstare.
Pielea bărbaților nu este la fel ca cea a femeilor. Există atât de multe diferențe mari. Mecanismele implicate sunt extrem de complexe. Cu toate acestea, există câteva puncte importante de reținut.
Îmbătrânirea: pielea femeilor prezintă unele semne de avertizare încă de la vârsta de 25 de ani, în timp ce pielea bărbaților este aproape uitată până la 30 de ani. Pe de altă parte, atunci când se întâmplă, este mult mai brutal...
Hormoni: mai saturată cu androgeni decât cu estrogeni, pielea masculină secretă mai mult sebum. Prin urmare, necesită soluții pentru piele diferite față de pielea femeilor.
Uscăciunea: fie că este înnăscută sau dobândită, pielea bărbaților și a femeilor este adesea uscată. Acest lucru a devenit tot mai frecvent din cauza stilului de viață, în special în zonele urbane (stres, poluare, aer condiționat, încălzire excesivă), dar și din cauza climei și a lipsei de protecție (frig extrem sau soare puternic).
A spus cineva „foliculită"?
Foliculita este o inflamație a micului „sac" care conține rădăcina firului de păr și care este atacat de un microb (adesea Staphylococcus aureus) sau de o ciupercă.
Apare sub forma unor mici erupții roșii, inflamate, care se instalează adesea pe gât...
Din fericire, știm cum să o prevenim, iar atunci când apare, putem scăpa de ea cu produse, dacă este nevoie...
Aparatul de ras electric...
Considerat inofensiv, bărbieritul eficient cu un aparat electric necesită o bună pregătire. Trebuie să te asiguri în special că părul este ridicat și întărit în prealabil. Prin urmare, este esențial să prevenim firele de păr încarnate neplăcute și inestetice.
... ...Și aparatul de ras mecanic!
Această corvoadă bărbătească este sursa multor bătăi de cap. "Bărbieritul „mecanic" este o sursă de iritații, tăieturi, zgârieturi, iritație, zgârieturi... atât de multe căi de intrare pentru microbii rău intenționați.
Cu toate acestea, este încă folosit, deoarece este singurul lucru care asigură un bărbierit „perfect".
De aici și importanța îngrijirii pielii înainte, în timpul și după bărbierit.
Din fericire, există produse „multifuncționale" de îngrijire a pielii care, în aceeași formulă, ajută la hidratarea pielii și o protejează (de soare, de exemplu). Soluțiile pentru piele pot fi, de asemenea, hidratante și reparatoare în același timp (de exemplu, balsamul după bărbierit).
Este important să alegi cu grijă crema, spuma sau gelul de ras pe care îl folosești, deoarece fiecare dintre acestea are o acțiune „dinamică" foarte specifică. Iar pielea ta este cea care trebuie să aleagă. Pentru propria bunăstare.
Da, pielea bărbaților are câteva caracteristici specifice care justifică o îngrijire personalizată a pielii: Este mai groasă. Este mai fermă și mai elastică. Secretă mai mult sebum. Are tendința să-i crească mai mult păr.
Această sarcină zilnică este abrazivă pentru piele. Fie că este mecanic sau electric, bărbieritul distruge parțial filmul hidrolipidic, ceea ce duce la pierderea protecției naturale a pielii.
Firele de păr încarnate sunt o problemă foarte frecventă. Intră în joc doi factori, de importanță diferită: * Tăierea părului prea scurt, sub epidermă, cu penetrarea secundară, „transfoliculară", a dermului. * Părul este prea lung și reintră în piele prin penetrare „extrafoliculară", într-o buclă externă scurtă.
Aplică seara un produs specific pe zonele afectate. Dimineața, folosește un gel de ras cu o textură învăluitoare și o spumă densă și cremoasă pentru pielea cea mai solicitantă. Apoi, aplică un after-shave cu textură bogat sau lejeră, potrivit tipului de piele, uscată sau normală spre mixtă.
Da. Dacă apare o infecție secundară, atunci este afectat foliculul pilosebaceu. Bacteria este, de obicei, Staphylococcus aureus. Cum să o tratezi: * Spală-te cu grijă mâinile și fața înainte de bărbierit. * Bărbierește-te bine, folosește o lamă nouă de fiecare dată. * Aplică antiseptice sau antibiotice locale seara, după spălare, și dimineața, după bărbierit.
Pentru a facilita bărbieritul, pregătește pielea umezind-o cu apă caldă. Aplică spumă, gel sau cremă de ras, în funcție de tipul de barbă. Clătește bine pielea și usuc-o. Folosește un after-shave pentru a calma iritațiile produse de lama de ras, pentru a regenera țesuturile deteriorate de lamă și pentru a reduce riscul apariției bacteriilor. Nu se recomandă utilizarea produselor care conțin alcool după bărbierit.
Fiecare dintre texturi este concepută pentru un anumit tip de piele și de barbă. Textura cremoasă și lejeră a spumei este potrivită pentru toate tipurile de piele sensibilă și pentru bărbile normale. Gelul, cu textura sa densă și cremoasă, este destinat tenului cu imperfecțiuni și este potrivit pentru toate tipurile de barbă. Textura moale și cremoasă a cremei de bărbierit, aplicată cu ajutorul unei pensule, este deosebit de potrivită pentru pielea sensibilă și barba aspră.