Cuprins

Acneea infantilă

Acneea poate afecta uneori pe cine nu te aștepți: bebelușii. Dacă pe fața bebelușului apar leziuni caracteristice acestei forme de acnee, nu intra în panică (mai ales știind că nu sunt dureroase). Acneea bebelușului se vindecă spontan în câteva săptămâni și este mult mai frecventă decât pare. Iată câteva sfaturi pentru a menține moale pielea bebelușului tău.

av_acne_bebe_1x1

Ce este acneea infantilă?

Acneea infantilă nu este rară. Afectează 1 din 5 nou-născuți cu vârste cuprinse între 0 și 3 luni, mai frecvent băieții. Se manifestă sub forma unor mici coșuri roșii sau albe și a unor comedoane închise care sunt greu vizibile, localizate în principal pe obraji, dar și pe frunte și bărbie (mai rar pe umeri, spate și piept). Deși poate provoca îngrijorare părinților, acneea infantilă nu este dureroasă sau pruriginoasă. Și nici nu îi predispune la o viitoare acnee juvenilă. 

Micuțul meu a început cu mici coșuri pe frunte, care apoi s-au extins la nas, obraji, sub ochi și chiar în păr! Pediatrul m-a liniștit și m-a sfătuit să-i hidratez și să-i spăl pielea cu produse de îngrijire delicate și, într-adevăr, a început să dispară...

Anne, 28 de ani

Care sunt cauzele acneei infantile?

Motivele pentru care un bebeluș poate dezvolta acnee nu sunt complet stabilite. Cu toate acestea, se pare că se datorează în principal unei activități androgene reziduale din corpul mamei. Cu alte cuvinte, valul puternic de hormoni resimțit de mamă la sfârșitul sarcinii poate stimula glandele sebacee ale copilului. O altă posibilitate este ca părinții să folosească substanțe grase pentru curățarea feței bebelușului. Deci, evită acest lucru...

av_acne_bebe_parent_1x1

SFATURI PRIETENOASE (ȘI DE SPECIALITATE)

Coșuri pe fața lor mică? Nu le atinge!

Un sfat care se aplică la fel de mult în cazul acneei infantile ca și în cazul celei apărute la adolescență sau la vârsta adultă: nu atinge leziunile bebelușului și, mai ales, nu încerca să le spargi coșurile. Chiar și la această vârstă, există un risc real de infecție secundară și de cicatrizare ca urmare a acestor acțiuni. Iar dacă leziunile de acnee ale copilului persistă, nu ezita să ceri sfatul pediatrului sau dermatologului.

Cicatricile post-acneice

Cum ar trebui să am grijă de pielea bebelușului meu?

În cele mai multe cazuri, acneea bebelușului se vindecă spontan în câteva săptămâni și nu necesită tratament specific. Acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să îngrijești pielea bebelușului cu produse sigure și adecvate.

Ce produse ar trebui să alegi?

Alege produse cu o cantitate minimă de ingrediente, fără parfumuri, coloranți, alcool sau parabeni. Verifică dacă sunt compatibile cu cel mai sensibil tip de piele și dacă au fost testate sub control pediatric și dermatologic.

Minimul absolut necesar

Mai puțin înseamnă mai mult. Limitează-te la lucrurile esențiale - cele de bază. Un produs de curățare special conceput pentru bebeluși, apă termală și o cremă hidratantă care să calmeze și să hrănească pielea. 

 

Gama pentru bebeluși

Modul corect de a curăța fața bebelușului

Modul corect de a curăța fața bebelușului

Fața bebelușului este cel mai adesea curățată în timpul băii. Înmoaie o dischetă de bumbac sau o compresă cu un produs de curățare și apoi trece-l pe fața copilului, începând cu fruntea și tâmplele, apoi obrajii, părțile laterale ale nasului și terminând cu bărbia și gura. Când baia s-a terminat, usucă-i ușor fața. Apoi aplică o cremă hidratantă. 

Descoperă și alte produse

Soluțiile noastre pentru pielea bebelușului tău

Produse de îngrijire a pielii Eau Thermale Avène concepute pentru a avea grijă de pielea bebelușului tău

Cremă reparatoare protectoare Cicalfate+

Cremă reparatoare protectoare Cicalfate+

Calmează - Repară - Purifică

Intense Protect 50+

Intense Protect 50+

Protejează - Hidratează

Spray cu apă termală Avène

Spray cu apă termală Avène

Calmează - Reface bariera pielii

Sus