Îngrijirea pielii foarte uscate și cu eczemă

Îngrijirea pielii foarte uscate și cu eczemă

Pete roșii, mâncărimi, piele uscată. Ce produse ar trebui să aplic pe pielea bebelușului meu? Eczema la sugari trebuie tratată cu creme emoliente și produse de igienă specifice. Descoperă produsele noastre de îngrijire a pielii atopice a bebelușilor.

5 rezultate "Îngrijirea pielii foarte uscate și cu eczemă"

AFLĂ MAI MULTE
AFLĂ MAI MULTE

Dermatita atopică la bebeluși: cum să o recunoști?

Eczema infantilă este o afecțiune a pielii care apare, de obicei, între vârsta de trei luni și doi ani. Se manifestă sub forma unor puseuri de eczemă: pete roșii cu vezicule. Acestea din urmă sunt însoțite de uscăciune extremă și mâncărime intensă a pielii. Acest simptom duce adesea la tulburări de somn.

Dacă pielea este zgâriată sau frecată, micile vezicule se rup și provoacă supurații și cruste gălbui.

Puseurile de eczemă la bebeluși sunt intercalate cu perioade de remisiune, în care simptomele dispar pentru o vreme.

Înainte de vârsta de un an, dermatita atopică la bebeluși poate fi observată pe zonele proeminente ale corpului și ale feței, cum ar fi fruntea, obrajii, bărbia, brațele și coapsele. După primul an, dispare din aceste zone mai înălțate și se mută în pliurile pielii (coate, picioare și în spatele urechilor).

Majoritatea leziunilor dispar înainte de adolescență.

Cauzele eczemei la bebeluși

Eczema bebelușului este de obicei cauzată de un fond genetic alergic: atopia. Pielea este afectată de dermatită atopică în urma unei alergii alimentare sau de contact (acarieni, păr de animale, polen, detergent etc.).

Bebelușii cu piele atopică au o barieră cutanată poroasă și un sistem imunitar foarte reactiv. Astfel, la cel mai mic contact cu o substanță alergenică, aceasta din urmă pătrunde mai ușor în epidermă, iar celulele imunitare reacționează în mod exagerat, declanșând inflamația cutanată caracteristică eczemei infantile.

Puseurile de eczemă la bebeluși sunt apoi agravate de agresorii externi:

Ce tratamente ar trebui să aleg pentru a trata eczema bebelușului meu?

În cazul dermatitei atopice la bebeluși, medicul pediatru sau dermatologul va recomanda trei domenii de acțiune:

  • Tratarea inflamației pielii cu medicamente sub formă de unguente corticosteroide topice. Acest tratament topic trebuie aplicat pe petele roșii ale bebelușului.
  • Tratarea pielii uscate de pe restul corpului prin hidratare intensă cu ajutorul cremelor emoliente pentru bebeluși.
  • Spală bebelușul cu produse de curățare blânde, fără săpun.

Ce produse ar trebui să folosesc pentru a-mi spăla bebelușul care suferă de eczemă?

Igiena zilnică a bebelușilor cu eczemă trebuie să implice curățarea delicată a pielii și pregătirea acesteia pentru unguente. Aceasta sporește eficiența tratamentului prescris în cazul eventualelor recidive.

De asemenea, renunță la produsele de igienă pe bază de săpun și care conțin parfum. Alege, de exemplu, batonul de curățare ultra-bogat Xeracalm A.D.  pentru baza sa de curățare foarte delicată și pH-ul fiziologic care nu deteriorează pelicula protectoare a pielii. Acest produs este formulat pentru a limita riscul de alergii.

De asemenea, îi poți face bebelușului o baie emolientă folosinduleiul de curățare XeraCalm A.D. . Acțiunea sa de refacere a lipidelor restabilește filmul hidrolipidic al pielii bebelușului și calmează mâncărimile.

Alte sfaturi:

  • Spală bebelușul în apă cu o temperatură cuprinsă între 32°C și 34°C, o dată pe zi și timp de maximum zece minute, pentru a limita contactul cu apa de la robinet.
  • La sfârșitul băiței, calmează roșeața bebelușului cu un puf de apă termală Avène.
  • Usucă pielea copilului fără a o freca, tamponând-o ușor cu un prosop.

Cremele noastre pentru eczema bebelușului

După spălarea bebelușului, aplică un produs emolient de mai multe ori pe zi pentru a preveni reapariția eczemelor atopice. Acțiunea hidratantă și hrănitoare a emolientului reduce uscăciunea pielii și întărește bariera protectoare a epidermei pentru o mai bună retenție a apei.

Laboratoarele Avène au conceput produse emoliente pentru bebeluși bazate pe tehnologia Sterile Cosmetics. Aceasta reduce numărul de ingrediente, păstrând doar ceea ce este esențial pentru pielea bebelușului: îngrijire fără parfum și fără conservanți. Aceasta permite și folosirea unor ambalaje de protecție perfect etanșe (flacon cu pompă și tub încapsulat).

Pentru pielea sensibilă și uscată a bebelușului, crema XeraCalm A.D. restabilește funcția de barieră a pielii și confortul cutanat și calmează mâncărimile.

Dacă bebelușul tău are pielea deosebit de uscată, îngroșată sau cu pete uscate care se descuamează sau formează cruste, atunci alege balsamul XeraCalm A.D. Balsam pentru o hidratare intensă.

Pentru puseurile de eczemă și mâncărimile severe care îl împiedică pe bebelușul să adoarmă, aplică concentratul calmant XeraCalm A.D. Concentrat calma. Acțiunea sa anti-prurit este imediată, iar această produs de îngrijire emolientă poate fi folosită pe față, corp și pleoape de întreaga familie.

În plus, spray-ul Cicalfate  usucă supurațiile cauzate de scărpinat , iar crema Cicalfate calmează iritațiile pielii bebelușului tău.

Sus